سه شنبه ۱۷ شهريور ۱۴۰۵
اجتماعی

۴ پرونده با میانجیگری شورا‌های حل اختلاف خراسان جنوبی به سازش ختم شد

۴ پرونده با میانجیگری شورا‌های حل اختلاف خراسان جنوبی به سازش ختم شد
پیام خراسان - معاون حل اختلاف دادگستری خراسان جنوبی از گذشت از بدهی ۸۰ میلیارد تومانی تا پایان اختلاف ۲۲ ساله، در چهار پرونده در شعب دادگستری استان خبر داد.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - معاون حل اختلاف دادگستری خراسان جنوبی از گذشت از بدهی ۸۰ میلیارد تومانی تا پایان اختلاف ۲۲ ساله، در چهار پرونده در شعب دادگستری استان خبر داد.

پیام خراسان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، معاون حل اختلاف دادگستری خراسان جنوبی گفت: در یکی از این پرونده‌ها که در شورای حل اختلاف زندان فردوس مورد رسیدگی قرار گرفت، جلسه صلح و سازش با هدف اخذ رضایت شاکی از یکی از زندانیان محکوم مالی برگزار شد و اعضای شورای حل اختلاف زندان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های میانجیگری و گفت‌و‌گو، زمینه توافق طرفین را فراهم کردند.
حجت الاسلام وحدانی نیا افزود: در این پرونده، شاکی ضمن انصراف از شکایت خود، بابت بدهی ۸۰ میلیارد تومانی به محکوم مالی، مدت ۱۵ ماه مهلت داد تا نسبت به بازپرداخت بدهی اقدام کند.
وی همچنین به یکی دیگر از پرونده‌های منتهی به سازش در شهرستان بیرجند اشاره کرد و گفت: در پرونده‌ای مربوط به اختلاف ملکی و تخلفات ساختمانی، کانون مشاوره حقوقی خادمیاران رضوی شهرستان بیرجند پس از اطلاع از صدور حکم قطعی مرجع قضایی درباره تخلفات ساختمانی مالک یک ساختمان چهارطبقه و تجاوز به حریم ملک همسایه، موضوع را در دستور کار بررسی و پیگیری قرار داد.
معاون حل اختلاف استان خراسان جنوبی افزود: با توجه به احتمال بروز تبعات اجتماعی ناشی از اجرای حکم تخریب و قلع‌وقمع ساختمان، فرآیند میانجیگری و تلاش برای ایجاد صلح و سازش، پس از انجام تشریفات قانونی، آغاز شد و حدود یک سال ادامه یافت و در این مدت جلسات متعددی با حضور طرفین دعوا، اعضای کانون مشاوره حقوقی خادمیاران رضوی و افراد مؤثر در فرآیند صلح و سازش برگزار شد.
معاون حل اختلاف استان خراسان جنوبی افزود: سرانجام با همکاری طرفین و همچنین اعطای مهلت و همراهی شعبه سوم اجرای احکام کیفری شهرستان بیرجند، در اول شهریور ۱۴۰۵ توافق نهایی میان طرفین حاصل شد و شاکی پرونده با اختیار و رضایت شخصی، بدون اعمال هرگونه اجبار و با نیت حفظ حرمت ائمه اطهار (ع)، از ادامه پیگیری عملیات اجرایی حکم تخریب و قلع‌وقمع ساختمان خودداری کرد و در نتیجه، حکم صادرشده در این بخش اجرا نشد.
حجت الاسلام وحدانی‌نیا گفت: در مراسمی که روز دوشنبه نهم شهریور ۱۴۰۵ با حضور جمعی از مسئولان قضایی، اعضای کانون مشاوره حقوقی خادمیاران رضوی، معتمدان و خیران حوزه صلح و سازش برگزار شد، از این اقدام ارزشمند شاکی پرونده تجلیل شد.
معاون حل اختلاف استان خراسان جنوبی همچنین از پایان یک اختلاف ۲۲ ساله بر سر یک ملک تجاری در شهرستان قاینات خبر داد و گفت: این پرونده که ریشه در یک قرارداد شفاهی قدیمی داشت و به دلیل عدم تخلیه ملک تجاری پس از گذشت ۲۲ سال به اختلافی حقوقی میان طرفین تبدیل شده بود، با میانجیگری شعبه اول شورای حل اختلاف مستقر در مجتمع قضایی شهید دکتر بهشتی به صلح و سازش ختم شد.
به گفته وی صبح روز دوشنبه نهم شهریور، جلسه رسیدگی به پرونده تخلیه ملک تجاری با حضور طرفین در شعبه اول شورای حل اختلاف این شهرستان برگزار شد که اعضای شعبه اول شورای حل اختلاف قاین با بهره‌گیری از مهارت‌های میانجیگری و صرف دو ساعت وقت برای استماع اظهارات و دغدغه‌های طرفین، زمینه لازم برای توافق را فراهم کردند و در نهایت با تدبیر اعضای شورا و حسن نیت طرفین، پرونده با رضایت کامل طرفین و تنظیم صورت‌جلسه اصلاحی مختومه شد.
وی گفت: بر اساس توافق انجام‌شده، مقرر شد ملک مذکور حداکثر ظرف مدت دو ماه و پس از تسویه حساب کامل، توسط خوانده به خواهان تحویل داده شود.
حجت الاسلام وحدانی‌نیا در ادامه به پرونده دیگری در قاینات اشاره کرد و گفت: اختلاف مالی ۳۰۰ میلیون تومانی ناشی از شراکت شغلی دو جوان این شهرستان نیز با تلاش و میانجیگری اعضای شعبه اول شورای حل اختلاف به سازش ختم شد.
به گفته وی در تاریخ ۱۵ شهریور دو تن از جوانان شهرستان قاینات با ارائه درخواست سازش برای حل‌وفصل اختلافات مالی ناشی از یک شراکت شغلی در شعبه اول شورای حل اختلاف حاضر شدند که اختلاف شدید میان آنها به تعطیلی کسب‌وکار و بیکاری طرفین منجر شد.
معاون حل اختلاف استان خراسان جنوبی افزود: اعضای شعبه اول شورای حل اختلاف مستقر در مجتمع قضایی شهید دکتر بهشتی قاینات پس از استماع اظهارات طرفین و بررسی اسناد و مدارک مالی، ریشه اصلی این اختلاف را کم‌تجربگی، سهل‌انگاری و تنظیم نکردن قرارداد حقوقی معتبر با نظر کارشناسان خبره عنوان کردند.
وی گفت: پس از برگزاری یک جلسه گفت‌وگوی دوساعته، ارائه ارشادات تخصصی اعضای شورا و تبیین عواقب اطاله دادرسی، طرفین با گذشت، ایثار و حسن نیت، اختلاف مالی به ارزش تقریبی ۳۰۰ میلیون تومان را با رضایت کامل مختومه کردند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما


نظرات شما