پیام خراسان

آخرين مطالب

خدمات جامعه مامایی در دوران همه گیری کرونا قابل تقدیر است معاونت امور زنان و خانواده

خدمات جامعه مامایی در دوران همه گیری کرونا قابل تقدیر است
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - دبیر کارگروه سلامت معاونت زنان و خانواده می گوید: ماماها در دوران اپیدمـی نقشـی بی بدیل در کنترل کوویـد 19 داشـته اند.

دبیر کارگروه سلامت معاونت زنان و خانواده می گوید: ماماها در دوران اپیدمـی نقشـی بی بدیل در کنترل کوویـد 19 داشـته اند.
دکتر می نور لمیعیان دبیر کارگروه سلامت معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری در گفتگویی به مناسبت روز جهانی ماما با بیان اینکه سلامت جامعه مستلزم نقش آفرینی صحیح و هم افزایی تمامی ارکان حوزه سلامت است، افزود: ماما‌ها به‌عنوان یکی از گروه‌های ارائه دهنده مراقبت در نظام سلامت کشور، به‌واسطه مهارت، دانش، ایثار و اخلاص خود همواره نویدبخش حیات، نشاط و سلامت برای خانواده‌ها بوده اند.
به گزارش روابط عمومی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، لمیعیان در ادامه اظهار داشت: جامعه مامایی در کنار وظیفه خطیری که در تامین سلامت مادر و نوزاد داشته، همگام با سایر کادر درمانی و در شرایط بحرانی اخیر، خدمات ارزنده‌ای در راستای مدیریت همه گیری جهانی کرونا ارائه کرده است.
وی گفت: در برنامه هـای ملـی سلامت اغلب کشـورهای جهـان بخـش مامایـی با اسـتقلال کامـل، خدمات پایـه ای موردنیـاز سلامت بـاروری و مراقبتهـای دوران بـارداری و زایمان طبیعـی را ارائـه میکنـد و در ایران
نیـز در نظـام مترقی شـبکه های بهداشـتی کشـور، ماما عضو لاینفک شـبکۀ بهداشـتی بـوده و بـار اصلی خدمات سلامت مـادر و کـودک را بـا موفقیـت بـه دوش کشـیده اسـت.
دبیر کارگروه سلامت با اشاره به اینکه در دو دهـۀ گذشـته ایـن حرفـه بـا چالشهای مهمـی روبه رو بـوده، افزود: در حال حاضر
حـدود 40000 مامـا در کشـور فعـال هسـتند کـه تنهـا در شـبکۀ بهداشـتی، 12000 نفـر در سراسر کشـور از دورتریـن روسـتاها تـا پیشرفته تریـن شـهرها پراکنـده هسـتند و ایـن تعداد در بخـش دولتی و در دوران اپیدمـی نقشـی بی بدیل در کنترل کوویـد 19 داشـته اند.
لمیعیان گفت: تاکنون 18 نفر از ماماهای کشـور در حین انجام وظیفـه بـه کرونـا ویـروس مبتلا شـده و جـان خـود را از دسـت داده و حـدود 7000 نفـر از آنهـا بـه ایـن بیماری گرفتـار شـده اند.
وی افزود: از ابتدای پاندمی کرونا حـدود 8000 مـادر بـاردار مبتلا بـه کوویـد 19 داشـته ایم کـه یا در حین بـارداری بستری شـدند یـا هنگام زایمان بیماری آنها تشـخیص داده شـد.
دبیر کارگروه سلامت تصریح کرد: متاسفانه یکی از چالش های مهم نظام سلامت تصمیم گیـری در پشـت درهـای بسـته است و در حوزۀ سلامت زنان و مادران بـاردار، تصمیم سـازی و تصمیم گیـری اغلـب بدون حضور مسـئولان مامایی اسـت و زمانی کـه در شـورای معاونیـن وزارت بهداشـت یـا حوزه های مختلـف تصمیمـی می گیرنـد، معمـولا مامایـی فرامـوش می شـود، چـون نماینده ای در آنجـا نـدارد، درحالیکـه مشـاور وزیـر در امـور مامایـی داریـم و حتـی اداره ای بـه اسـم مامایی داریـم که خدمات با ارزشـی را به ویـژه در حـوزۀ مدیریـت ترویـج زایمان طبیعـی بـرای کشـور انجـام میدهـد و لذا انتظار جامعـۀ مامایـی این اسـت که مسـئولان نظام سلامت، خدمات ایـن قشر را کـه موجب ارتقاء شـاخص های سلامت مادران باردار و نوزادان شـده، ببینند و در سیاسـتگذاری ها نقش داشـته باشـند تـا روند ارائـۀ خدمات به زنـان و خانواده هـا در مسـیر کم هزینه تـر و با کیفیـت بهتر، هموار شـود.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/358666/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خیابانی: از الهلال یاد بگیر آقای مدیر

15 گل برتر رم در فصل 2024/25

تدبیر ویژه فیفا برای بایرن-پی‌اس‌جی؛ هوای خنک!

بازگشت اضطراری امباپه برای توپ طلا

سیو‌ های برتر میله اسویلار در سری آ 2024/25

از این بدتر نمی‌شود؛ فینال جام جهانی ساعت 9 صبح!‏

در میامی سیل می‌بارد؛ احتمال تاخیر بازی رئال-یووه

نوستالژی، سوپرگل دلپیرو به رئال مادرید (2008)

نوستالژی، قیچی برگردان رونالدو مقابل یوونتوس (2018)

اولین خرید بزرگ باشگاه تازه‌وارد عربستانی

معادلات سرگیجه‌آور؛ ایران این شکلی صعود می‌کند

بازگشت وریا غفوری به استقلال

کالاهای خوراکی در خردادماه چقدر گران شدند؟

ضرورت احیای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه

توجه به ظرفیت‌های بومی کلید توسعه خراسان جنوبی است

رسانه‌ها با افشای خیانت‌ دشمنان، انسجام ملی را تقویت کنند

استاندار خراسان جنوبی: روحیه حماسی و ولایی مردم حفظ و تقویت شود

روضه‌های خانگی؛ سنگر معنوی مقابله با هجمه‌های فرهنگی دشمن

169 نمونه‌برداری استاندارد از واحدهای تولیدی خراسان جنوبی انجام شد

فعال‌سازی رویه کولبری در چهار بازارچه مرزی خراسان جنوبی

ارزش کالاهای صادراتی در خراسان جنوبی 140 درصد افزایش یافت

سجاد افشاریان و احسان عبدی‌پور به تالار وحدت می‌روند

الماس جوان یوونتوس بهتر از بلینگام است!

برناردو سیلوا پس از حذف منچسترسیتی از جام جهانی باشگاه‌ها: کسی تعطیلات بیشتر نمی‌خواست

توپ‌گیری‌های زیبای بازیکنان پاری سن ژرمن مقابل اینتر میامی با موزیک خاطره‌انگیز فیلم دسپرادو

اعلام برنامه بازی‌های سوپرجام ایتالیا

قرارداد فدریکو برناردسکی با تورنتو اف سی فسخ شد

الماس‌های 2025؛ تیم منتخب یورو زیر 21 سال اعلام شد

چلسی، بایرن مونیخ یا ناپولی؟ مالک فوفانا حضور در لیگ قهرمانان اروپا را می‌خواهد

نامه‌ای از اسطوره برای لامین!

راه‌حل جدید بایرن مونیخ برای شکستن بن‌بست مذاکرات برای نیک ولتماده

چرا آرسنال مدام از چلسی بازیکن می‌گیرد؟

شش گزینه نهایی برای سرمربیگری پرسپولیس!

ادعای داغ؛ محرومیت ریکاردو ساپینتو بخشیده شد

بازیکن سابق چلسی، همه‌کاره ساپینتو در استقلال

ماجرای دختری که تبهکار شد

سفر از فرودگاه مشهد به 12 مقصد خارجی و 3 مقصد داخلی

جنایت مسلحانه چند نوجوان دهه هشتادی در مشهد

درگذشت تعزیه خوان برجسته دیار ترشیز

هشدار دامپزشکی خراسان رضوی برای قربانی دام در معابر عمومی

فعالیت 5500 موقوفه خراسان رضوی برای عزاداری محرم

ایستادگی ملت ایران با همدلی برابر تجاوز رژیم صهیونیستی

تخصیص 390 میلیارد ریال برای نگهداری از پل‌ های جاده‌ ای خراسان رضوی

افزایش تولید برق از انرژی تجدیدپذیر در تربت حیدریه

افزایش 90 درصدی ذخیره مواد معدنی در خراسان رضوی

نصب 2 هزار کیلووات نیروگاه خورشیدی در ادارات مشهد و طرقبه شاندیز

بازگشت 500 هزار تبعه غیرمجاز افغانستانی به کشورشان

ظرفیت دارویی تامین اجتماعی خراسان شمالی 20 درصد افزایش یافت

استاندار خراسان شمالی: پاسخ به استعلامات سامانه زمین به 15 روز کاهش یابد

قیمت گوشت قرمز در بازار تهران