پیام خراسان

آخرين مطالب

بررسی یک مطالعه آزمایشگاهی حیوانی نشان داد

تاثیر ورزش در کاهش مشکلات ناشی از ریزگردها علمي

تاثیر ورزش در کاهش مشکلات ناشی از ریزگردها
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های هوا، ذرات معلق هستند که شامل یک مخلوط ناهمگن از ذرات جامد و مایع در هوا است که به طور مداوم اندازه و ترکیبات شیمیایی آن‌ها تغییر می‌کند. مواجهه با ذرات معلق با اثرات نامطلوب بهداشتی کوتاه‌مدت و بلندمدت مثل بیماری‌های تنفسی و بیماری‌های قلب و عروق و ... همراه است.
یکی از مواردی که باعث بروز بیماری‌های مختلف می‌شود، ایجاد «استرس اکسیداتیو» ناشی از آلودگی هوا است. استرس اکسیداتیو، یک واکنش سلولی در بدن ایجاد می‌کند که می‌تواند در نهایت منجر به آسیب‌های سلولی و ایجاد مشکل در مرگ برنامه‌ریزی‌شده سلول (آپوپتوز) شود.
استرس اکسیداتیو در بیماری‌های مختلفی مثل بیماری‌های التهابی (آرتروز، سندرم بیماری‌های تنفسی بزرگسالان، لوپوس گلبول‌های قرمز و ...)، بیماری‌های قلبی، سکته، سندرم نقص ایمنی اکتسابی، فشار خون بالا، اختلالات عصبی مثل آلزایمر و پارکینسون و ... نقش دارد. همچنین عواملی مثل مصرف الکل و سیگار کشیدن و ... نیز می‌توانند باعث ایجاد استرس اکسیداتیو شوند.
با توجه به موارد گفته‌شده، پژوهشگران با انجام یک مطالعه تاثیر ریزگردهای محیطی را بر وضعیت استرس اکسیداتیو در موش‌ها بررسی کردند. همچنین با انجام بررسی به این پرسش پاسخ دادند که آیا تمرینات هوازی می‌تواند وضعیت استرس اکسیداتیو را در موش‌های صحرایی در معرض ریزگردهای محیطی کاهش دهد؟
برای انجام این تحقیق آزمایشگاهی از 32 سر موش صحرایی بالغ استفاده شد و موش‌ها به چهار گروه هشت‌تایی (گروه کنترل، گروه دریافت‌کننده ریزگرد، گروه تمرین ورزشی و گروه ریزگرد و تمرین ورزشی) تقسیم شدند.
به منظور مواجهه موش‌ها با ریزگرد، در زمان وقوع گرد و غبار، نمونه‌های غبار از روی سطوح مثل شیشه ماشین‌ها یا پشت‌بام‌ها جمع‌آوری شد و غلظت فلزات سنگین موجود در آن محاسبه شد. همچنین پژوهشگران ریزگردها را به مدت شش هفته و هفته‌ای پنج جلسه از طریق بینی برای موش‌ها تجویز کردند.
در این مطالعه برای بررسی تاثیر فعالیت ورزشی، برای موش‌ها شش هفته فعالیت ورزشی و تست ورزش روی نوار گردان انجام شد. پس از اتمام زمان مطالعه و 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، از موش‌ها خون‌گیری انجام شد.
محققان به منظور بررسی وضعیت استرس اکسیداتیو، میزان فعالیت آنزیم‌های سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پراکسیداز، مالون دی‌آلدهید و کاتالاز را اندازه‌گیری کردند.
بررسی‌های این مطالعه نشان داد که پس از شش هفته تمرین هوازی، میزان آنزیم مالون دی آلدهید در گروه تمرین و گروه تمرین+ریزگرد، کاهش معنادار داشت. همچنین میزان این آنزیم در گروهی که تنها با ریزگردها مواجهه داشتند، افزایش یافته بود؛ اگرچه این افزایش نسبت به گروه کنترل معنادار نبود.
میزان آنزیم سوپراکسید دیسموتاز در گروه‌ ریزگردها افزایش معنادار داشت؛ ولی دو آنزیم دیگر در هیچ یک از گروه‌ها تغییر معناداری نکرده بود.
مشاهدات این مطالعه حاکی از آن است که احتمالاً تمرین هوازی می‌تواند در کاهش پراکسیداسیون لیپیدی و افزایش دفاع آنتی‌اکسیداسیونی موثر باشد و می‌تواند استرس اکسیداتیو را کاهش دهد.
پژوهشگران این تحقیق در خصوص نتایج به‌دست‌آمده می‌گویند: عدم تغییر در فعالیت آنزیم‌های آنتی اکسیدانی می‌تواند به دلیل پایین بودن شدت تمرین و عدم تولید رادیکال‌های آزاد بوده باشد. بنابراین می‌تواند به عنوان یک راهبرد درمانی و حمایتی برای افزایش مقاومت در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از آلاینده‌های محیطی عمل کند. هرچند که نکات متعددی در این ارتباط وجود دارد که در آینده باید مورد مطالعه قرار گیرد.
در انجام این تحقیق زهرا اسحاقی، عبدالحمید حبیبی، سید رضا فاطمی طباطبایی؛ پژوهشگران گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه شهید چمران اهواز و غلامرضا گودرزی از دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی اهواز، مشارکت داشتند.
یافته‌های این پژوهش، اسفندماه 139 به صورت مقاله علمی با عنوان «اثر 6 هفته تمرین هوازی بر وضعیت استرس اکسیداتیو موش‌های صحرایی نر در معرض ریزگردهای محیطی» در مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/366104/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پاسخ محکم کورتوا به منتقدان جام جهانی باشگاه‌ها

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران ایلام با رئیس کل دادگستری استان

نسخه نجات بورس

اتصال 17 نیروگاه خورشیدی نصب شده در جوار چاه‌های کشاورزی به شبکه برق

معدوم کردن 4 تُن فراورده‌های خام دامی ضبط شده در خراسان جنوبی

برگزاری راهپیمایی جمعه‌های خشم و نصر در خراسان جنوبی

گل‌های زلاتان در منچستریونایتد 2016/17

نشست صمیمانه مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی با خیر نیک‌اندیش، دکتر محمد جوانشیر گیو

ایرج مهدی زاده به عنوان سرپرست مدیریت امور پردیس های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی منصوب شد .

فیلم| مراسم تشییع نمادین پیکر سردار شهید کاظمی در روستای افین شهرستان زیرکوه

هدایت تحصیلی؛ نقطه اتصال سرنوشت دانش‌آموزان با آینده شغلی و تحصیلی

ساخت دو آموزشگاه نوساز در فیروزه؛ گامی دیگر در مسیر توسعه عدالت آموزشی

تجلیل پیشکسوتان از کارکنان اداره بازنشستگان خراسان رضوی

هدایت تحصیلی باید محصول یک فرآیند سه‌ساله هدفمند باشد

هویت یابی و شناخت استعدادها، مهمترین مأموریت جشنواره نوجوان خوارزمی است

آیین بزرگداشت شهدای اقتدار و امنیت در کیش برگزار شد

عدالت می‌تواند هم پای توسعه حرکت کند/ در شرایط کنونی موظفیم با جدیت مضاعف به امور مردم بپردازیم

به رسم قدرشناسی؛ محمد کبیری از همراهان پویش همدلی کیش تقدیر کرد

شهدای حمله تروریستی؛ نماد اخلاص و سخاوتمندی هستند

خدمت به خانواده های معزز شهدا و ایثارگران یک موهبت الهی است

دیدار استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران با خانواده دانشمند هسته ای شهید دکتر باکویی در ساری

دیدار استاندار و مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده دانشمند هسته ای شهید دکتر باکویی در ساری

دیدار مشاوران ایثارگران دستگاه‌های اجرایی با معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران/ امیدآفرینی و باور به آینده در امتداد فرهنگ ایثار و شهادت است

تامین خودرو ویژه جانبازان در اولویت تخصیص ارز قرار دارد

جمهوری اسلامی ایران پرچم حق را در جهان بر افراشته است/ اگر عاشورا نبود باطل بر حق غلبه پیدا می‌کرد

درخشش جوان رئالی برای عبور از بانوی پیر

نوستالژی؛ قیچی برگردان رونالدو مقابل یوونتوس

نوستالژی؛ سوپرگل دلپیرو به رئال مادرید

جادوگر کوچک رئال مادرید؛ مهارت‌های دیدنی داوید سانچز 11 ساله!

ضربه خطرناک والورده از کنار دروازه به بیرون رفت

سیو زیبای دی گرگوریو مقابل هویسن

گل اول رئال مادرید به یوونتوس

قرعه‌کشی لالیگا؛ اولین ال‌کلاسیکو روز 7 آبان

قیچی تماشایی والورده و مهار دی گرگوریو

کارتون جدید حمید سحری؛ رئال مادرید میخواد در این تورنمنت جدید هم پادشاهی کنه

خلاصه بازی رئال مادرید 1 - یوونتوس 0

آتش‌سوزی انبار ضایعات در روستای شترک مشهد

تشییع پیکر شهید حامد ‌صابر و خانواده‌اش در مشهد

استاندار خراسان شمالی: معدن تاش باید ساماندهی شود

جودوکاران خراسان رضوی در اردوی تیم ملی نوجوانان و جوانان

شناسایی مزاحم تلفنی آتش نشانی گناباد

منطقه آزاد دوغارون، ظرفیت طلایی در اقتصاد شرق کشور

خیابانی: از الهلال یاد بگیر آقای مدیر

15 گل برتر رم در فصل 2024/25

تدبیر ویژه فیفا برای بایرن-پی‌اس‌جی؛ هوای خنک!

بازگشت اضطراری امباپه برای توپ طلا

سیو‌ های برتر میله اسویلار در سری آ 2024/25

از این بدتر نمی‌شود؛ فینال جام جهانی ساعت 9 صبح!‏

در میامی سیل می‌بارد؛ احتمال تاخیر بازی رئال-یووه

نوستالژی، سوپرگل دلپیرو به رئال مادرید (2008)