سه شنبه ۳۱ تير ۱۴۰۴
اجتماعی

کاهش ابتلا به سالک در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد

کاهش ابتلا به سالک در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
پیام خراسان - ابتلا به بیماری سالک در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد روند کاهشی داشته است.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ابتلا به بیماری سالک در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد روند کاهشی داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی، معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با تلاش سازمان‌های متولی کنترل سالک، ابتلا به این بیماری در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 1403 نسبت به سال قبل از آن، حدود ٣0 درصد کاهش یافته است.
دکتر محمدمهدی ایزدپناه با بیان اینکه سالک در حدود ٩٩ کشور از جمله ایران، بیماری بومی محسوب می‌شود، افزود: در سال 1402 تعداد کل موارد ابتلا به سالک در کشور هشت هزار و ٧5٢ گزارش شده که ١٨ درصد آن در خراسان رضوی رخ داده و در سال 1403 بروز سالک در مناطق تحت پوشش این دانشگاه، بالغ بر 15 در صد هزار نفر بوده است.
وی با اشاره به عملیاتی شدن برنامه ملی کنترل سالک و کاهش زمینه ابتلا به این بیماری، اظهار داشت: بیماری سالک از طریق پشه خاکی منتقل می‌شود و مناطق آلوده به دلیل ساخت و ساز و وجود نخاله و رعایت نشدن بهداشت در آبراهه‌ها و کانال ها، زمینه انتشار بیماری را فراهم می‌کنند، از همین رو مدیریت و کنترل این بیماری نیازمند عزم عمومی است و سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف از جمله شهرداری نقش تعیین کننده‌ای ایفا می‌کنند.
معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به فعالیت پشه خاکی در ساعات عصر و اوایل شب، بر ممانعت از ورود پشه به محیط زندگی و اتاق‌های استراحت با استفاده از توری و پشه بند تاکید کرد.
ایزدپناه گفت: درمان به موقع و کامل زخم‌های سالک، رعایت بهداشت و پوشاندن روی زخم به منظور جلوگیری از انتشار بیماری در کنترل سالک نقش تعیین کننده‌ای دارد و مراکز خدمات جامع سلامت خدمات پذیرش، معاینه و آزمایش بیماری سالک را بصورت رایگان ارائه می‌کنند.
سالانه ٧00 تا یک میلیون مورد جدید ابتلا به بیماری سالک در دنیا ثبت می‌شود.


نظرات شما