شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴
فرهنگی

شناسایی ۵ ژنوتیپ برتر زیره سبز در خراسان جنوبی

شناسایی ۵ ژنوتیپ برتر زیره سبز در خراسان جنوبی
پیام خراسان - پژوهش دو ساله محققان مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان جنوبی منجر به شناسایی ۵ ژنوتیپ برتر زیره سبز از بین ۳۶ نمونه بانک ژن گیاهی ملی ایران شد.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - پژوهش دو ساله محققان مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان جنوبی منجر به شناسایی 5 ژنوتیپ برتر زیره سبز از بین 36 نمونه بانک ژن گیاهی ملی ایران شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی ، علی افتخاری عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: این ارقام از نظر عملکرد دانه، اسانس و اجزای عملکرد همچون تعداد چتر و چترک و دانه در چتر و چترک نتایج چشمگیری داشته‌اند.
وی با اشاره به استقبال کشاورزان از این ارقام در مزرعه تحقیق ترویجی در روز مزرعه و انتقال یافته‌های زیره سبز افزود: مراحل ثبت رسمی این ارقام توسط موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر در حال انجام است.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی زیره سبز را به‌عنوان طلای سبز کشور و خراسان جنوبی معرفی کرد که با نیاز آبی کم، مقاومت بالا در برابر شرایط سخت اقلیمی و خواص دارویی ارزشمند، می‌تواند جایگزین مناسبی برای محصولات سنتی در مناطق خشک کشور باشد.
افتخاری با بیان اینکه فصل رشد این گیاه کوتاه حدود 100 تا 120 روز و پس از برداشت محصولاتی مانند سورگوم، ارزن، کنجد و برخی سبزیجات قابل کشت است، افزود: زیره سبز به دلیل نیاز آبی بسیار پایین یعنی حدود 3 هزار و 350 متر مکعب در هکتار، می‌تواند عمده آب مورد نیاز خود را از نزولات جوی تأمین کند.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی گفت: فصل کاری این محصول با سایر محصولات کشاورزی تلاقی ندارد و باعث ایجاد تعادل در استفاده از ماشین‌آلات و نیروی کار کشاورزی می‌شود.
به گفته افتخاری، زیره سبز با توجیه اقتصادی بالا و ثبات قیمتی در بازار‌های داخلی و صادراتی، اطمینان خاطر کشاورزان را نسبت به فروش تضمینی محصول خود فراهم می‌کند.
وی همچنین به خواص ضد قارچی و ضد میکروبی اسانس زیره سبز اشاره کرد و افزود: این محصول علاوه بر نقش دارویی، به‌دلیل نداشتن آفت، بیماری زیاد و کنترل آنها با روش‌های زراعی، صرفه جویی در مصرف سموم، کاهش هزینه‌های تولید و تولید محصول ارگانیک، گزینه‌ای اقتصادی برای توسعه کشاورزی پایدار در مناطق کویری است.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما


نظرات شما