شنبه ۱۱ مرداد ۱۴۰۴
اجتماعی

ادامه عملیات مرمتی و نورپردازی بوذرجمهر قاین

ادامه عملیات مرمتی و نورپردازی بوذرجمهر قاین
پیام خراسان - رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان قاینات گفت: کارگاه مرمتی بنا و بقعه بوذرجمهر قاینی آغاز به کار کرد.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان قاینات گفت: کارگاه مرمتی بنا و بقعه بوذرجمهر قاینی آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی ، حمید عباس‌زاده گفت: دور تازه رسیدگی به اثر تاریخی بوذرجمهر قاینی با تمرکز بر تکمیل نورپردازی و روشنایی تدارک دیده شده است که در این کارگاه، نصب چراغ پلکان‌ها برای روشنایی سطوح افقی و عمودی، نصب روشنایی پارکی پیش‌بینی شده است.
وی افزود: در سنوات گذشته به مرور و بر اساس اعتبارات تخصیصی، اقداماتی برای رفع نواقص و ایرادات سامانه‌های الکتریکی، نورپردازی و روشنایی انجام شد و دور جدید آن به تازگی آغاز شده است.
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان قاینات گفت: بنا و بقعه بوذرجمهر قاینی در 5 کیلومتر جنوب قاین بر دامنه کوه ابوذر واقع شده و متعلق به یکی از عرفای نامدار، سیاستمدار و شاعر قرون 4 و 5 هجری قمری است که به لحاظ فرم معماری و شواهد موجود، قدمت آن به قرن 6 و 7 برمی‌گردد.
عباس‌زاده افزود: تزیینات گچی، کاربندی پیشانی ایوان‌ها به صورت طاق نمای جناغی، لچکی‌ها، مقرنس و گچ‌بری‌های خفیف و هنرمندانه از جمله ویژگی‌های زیبای آن است.
وی گفت: وجود درخت کهنسال بنه با قدمت 700 سال که در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسیده، از دیگر جاذبه‌های این بنای ارزشمند است.


نظرات شما