پیام خراسان - فاز نخست نیروگاه گازی مقیاس کوچک توان پویان ایلیا در شهرک صنعتی بینالود افتتاح و عملیات اجرایی فاز دوم این نیروگاه با حضور استاندار خراسان رضوی آغاز شد.
به گزارش ادارهکل روابطعمومی استانداری خراسان رضوی، در جریان سفر غلامحسین مظفری به شهرستان زبرخان، فاز نخست نیروگاه گازی مقیاس کوچک توان پویان ایلیا با ظرفیت نامی 5 مگاوات به بهرهبرداری رسید. این نیروگاه متشکل از 25 مولد 200 کیلوواتی بوده و با هزینهای بالغ بر 220 میلیارد تومان در محل شهرک صنعتی بینالود احداث شده است و هماکنون به شبکه فشار متوسط برق متصل شده است.
از ویژگیهای برجسته این نیروگاه میتوان به استفاده از سیستم کنترل دور موتور و ژنراتور و ECU مولدها اشاره کرد که طراحی و ساخت آنها به دست جوانان تحصیلکرده ایرانی انجام شده است. این فناوری نقش مهمی در جلوگیری از خروج ارز و ارتقای توان فنی کشور دارد.
همزمان با افتتاح فاز نخست، عملیات اجرایی فاز دوم این نیروگاه نیز با ظرفیت مشابه 5 مگاوات آغاز شد. این پروژه با هدف توسعه تولید انرژی پاک، افزایش پایداری شبکه برق و بهرهگیری از توان متخصصان داخلی در دستور کار قرار گرفته است.