شنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۵
اجتماعی

معاون اقتصادی استاندار خراسان جنوبی:

دانشگاه و نخبگان برای حل مسائل کلان خراسان جنوبی پای کار بیایند

دانشگاه و نخبگان برای حل مسائل کلان خراسان جنوبی پای کار بیایند
پیام خراسان - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: ظرفیت دانشگاه‌ها و جامعه نخبگان باید برای شناسایی دقیق مسائل، تحلیل داده‌ها و ارائه راهکارهای عملیاتی در راستای توسعه استان به کار گرفته شود.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: ظرفیت دانشگاه‌ها و جامعه نخبگان باید برای شناسایی دقیق مسائل، تحلیل داده‌ها و ارائه راهکارهای عملیاتی در راستای توسعه استان به کار گرفته شود.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، مجتبی شریعتی‌فر در نشست هم‌اندیشی بهره‌گیری از ظرفیت دانشگاه‌ها و جامعه نخبگان استان خاطرنشان کرد: یکی از چالش‌های موجود در استان، اجرای اقدامات متعدد از سوی دستگاه‌های مختلف بدون ایجاد هماهنگی و بررسی میزان اثربخشی و خروجی نهایی آنهاست، از این رو باید با کنار هم قرار دادن اقدامات و ظرفیت‌های موجود، از موازی‌کاری جلوگیری و منابع در مسیر حل مسائل واقعی استان هدایت شود.
وی با تأکید بر اهمیت تصمیم‌گیری مبتنی بر داده افزود: تحلیل دقیق اطلاعات می‌تواند مسائل و ظرفیت‌هایی را آشکار کند که در نگاه نخست قابل مشاهده نیستند و به همین دلیل، دانشگاه‌ها و جامعه نخبگان می‌توانند در تحلیل داده‌ها و ارائه راهکارهای دقیق نقش مؤثری داشته باشند.
معاون اقتصادی استاندار با اشاره به شاخص‌هایی مانند تورم و نرخ بیکاری ادامه داد: صرف انتشار شاخص‌های اقتصادی برای تصمیم‌گیری کافی نیست، بلکه باید عوامل مؤثر بر این شاخص‌ها و تفاوت وضعیت بخش‌ها و شهرستان‌های مختلف استان مورد تحلیل قرار گیرد تا تصمیمات بر مبنای واقعیت‌های اقتصادی اتخاذ شود.
شریعتی‌فر حمل‌ونقل و لجستیک را از موضوعات مهم توسعه اقتصادی استان عنوان کرد و گفت: استفاده از ظرفیت حمل‌ونقل ریلی، توسعه زیرساخت‌های مرتبط با حمل بار و ایجاد زیرساخت‌های لجستیکی متناسب با نیاز بنگاه‌های اقتصادی باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی با اشاره به ظرفیت مرز استان افزود: مرز یکی از ظرفیت‌های مهم اقتصادی خراسان جنوبی است و باید از هم‌اکنون برای توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز و استفاده حداکثری از این ظرفیت در سال‌های آینده برنامه‌ریزی شود.
معاون اقتصادی استاندار، مهارت‌آموزی و تربیت نیروی انسانی متناسب با نیازهای اقتصادی را از الزامات توسعه پایدار دانست و گفت: همان‌گونه که برای شکل‌گیری زنجیره‌های ارزش در بخش‌های مختلف اقتصادی برنامه‌ریزی می‌شود، باید زنجیره مهارتی متناسب با این ظرفیت‌ها نیز در استان شکل گیرد.
شریعتی‌فر با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای توسعه هنرستان‌های جوار صنعت در استان، بر ضرورت آموزش مهارت‌های تخصصی و نرم متناسب با نیاز صنایع و بخش‌های اقتصادی تأکید کرد.
وی همچنین انرژی‌های تجدیدپذیر، جلوگیری از خام‌فروشی در بخش‌های معدنی و کشاورزی، ارتقای بهره‌وری صنایع، توسعه گردشگری و صنایع‌دستی و استفاده از فناوری‌های نوین به‌ویژه هوش مصنوعی را از دیگر موضوعات مهم و اولویت‌دار استان برشمرد.
معاون اقتصادی استاندار با تأکید بر ضرورت اولویت‌ بندی مسائل استان خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این جلسات، شناسایی و انتخاب چند مسئله مشخص و اولویت‌دار و حرکت از مرحله شناسایی مسئله به سمت ارائه راهکارهای عملیاتی و تأمین منابع برای اجرای آنهاست.
شریعتی‌فر در پایان گفت: تعامل میان دانشگاه، جامعه نخبگان و دستگاه‌های اجرایی باید استمرار داشته باشد تا با استفاده از ظرفیت‌های علمی و اجرایی موجود، مسائل اولویت‌دار استان به شکل جدی دنبال و برای حل آنها اقدام شود.


نظرات شما