پیام خراسان - شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان شمالی در حالی برگزار شد که ناترازی انرژی در صدر مباحث قرار داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی ؛ در این جلسه، به بررسی مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه برق مصرفی و تأثیر قطعیهای مکرر برق وموانع و مشکلات راهاندازی و بهرهبرداری از پنلهای خورشیدی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی این جلسه با اشاره به ناترازی شدید برق گفت: هنر مدیران در این شرایط، مدیریت ناترازی انرژی است.
محمودرضا معموری با اشاره به ضرورت اولویتبندی مصرف برق افزود: باید با مشارکت متخصصان، راهکارهای علمی و اجرایی برای عبور از این بحران ارائه شود.
تامین برق پایدار مطالبه جدی بخش صنعت و مردم
معاون اقتصادی استاندار در ادامه گفت: تامین برق پایدار به یک مطالبه جدی بخش خصوصی و عموم مردم تبدیل شده است و ادامه وضعیت کنونی، فرصتهای سرمایهگذاری را نیز تحتالشعاع قرار میدهد.
تسویه تعهدات ارزی با پنل خورشیدی
معموری پیشنهاد کرد: برخی از فعالان اقتصادی میتوانند با واردات پنلهای خورشیدی، تعهدات ارزی خود را تسویه کنند، که این اقدام نهتنها به نفع صادرکننده است، بلکه به توسعه زیرساختهای انرژیهای تجدیدپذیر نیز کمک میکند.
وی گفت: بسیاری از واحدهای تولیدی در استان، به دنبال خرید مولد برق یا احداث نیروگاههای کوچک خورشیدی هستند، اما نبود تسهیلات کافی، این مسیر را دشوار کرده است.
ارتقای 15 پلهای رتبه خراسان شمالی
معموری در ادامه گفت: استان از رتبه 25 به رتبه 10 در شاخص عملکرد شوراها ارتقا یافته و این حاصل همدلی و پیگیری مستمر است، اما این دستاورد نباید ما را از مشکلات عملیاتی مثل بحران برق غافل کند.
در این جلسه از نمایندگان مجلس خواسته شد تا برای افزایش سهم انرژی استان در برنامههای کلان ملی، پیگیریهای لازم را داشته باشند.
پیچ و خم تخصیص زمین برای برق خورشیدی مسیر را سخت کرده است
یکی از حاضرین در این جلسه با انتقاد از پیچیدگی و کندی روند تخصیص زمین برای احداث نیروگاههای خورشیدی گفت: در شرایطی که صنایع برای عبور از بحران ناترازی برق به راهکارهای فوری نیاز دارند، کاغذ بازی اداری موجود مانع جدی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در استان شده است.
این فعال اقتصادی گفت: احداث نیروگاه خورشیدی میتواند راهکاری عملی برای عبور از بحران برق باشد، اما روند تخصیص زمین برای این منظور بسیار سخت و پیچیده است و سرمایهگذاران را دچار مشکل کرده است.
قطعی طولانی برق، بحران جدی برای کشاورزی ایجاد کرده است
یکی از گندمکاران سملقان در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: مشکلات ناشی از قطعی مکرر و طولانی برق در حوزه کشاورزی باعث ایجاد چالشهای عمده و خسارات زیادی برای ما کشاورزان شده و قطعی برق به مدت 5 تا 8 ساعت در روز برای بخش کشاورزی بحرانی است.
اکبری افزود: گندم که یکی از محصولات راهبردی است امسال خشکسالی و قطعی برق چاههای کشاورزی تولید گندم را به شدت کاهش داده و خسارت را متوجه ما کرده است.