پیام خراسان - ایرنا / نائب رئیس کمیسیون اقتصاد اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: تولید بدون کارخانه در دولت چهاردهم با همکاری وزارت صمت و بهداشت به رسمیت شناخت شد و گواهی فعالیت تولید بدون کارخانه صادر شد.
موسی احمد زاده روز دوشنبه در نشست برگزاری سومین همایش تولید بدون کارخانه در 22 مهرماه اظهار داشت: با مصوبه اخیر دولت هرگونه امکاناتی که به تولید کنندگان می دهند، مشمول تولید بدون کارخانه هم می شود.
وی افزود: این مصوبه باعث می شود تا تولیدکنندگان بدون کارخانه و واسطه ای تولید نیز اقدام به ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت کنند.
رئیس انجمن واردکنندگان فرآوردههای بهداشتی آرایشی و عطریات ایران ادامه داد: گواهی فعالیت تولید بدون کارخانه از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان غذا دارو صادر می شود که اقدام مناسبی در حوزه تولید است.
وی با اشاره به اینکه گردش مالی کل صنعت آرایشی و بهداشتی 6 میلیارد دلار است، گفت: 2 میلیارد و 400 میلیون دلار قاچاق است از مبادی غیر رسمی وارد شد.
احمدزاده عنوان کرد: شاهد رشد صنعت آرایشی و بهداشتی در جهان و به تبع در کشور هستیم ضمن اینکه سن استفاده از این نوع محصولات کاهش پیدا کرده است.
وی با تاکید بر برندسازی صنعت آرایشی و بهداشتی گفت: بیش از 40 تولیدکننده بدون کارخانه گرد هم آمدهاند و اقدام به برندسازی کردند تا در عرصه صادرات و ارزآوری بتوانند برنامهریزی کنند.
نائب رئیس کمیسیون اقتصاد اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران خاطر نشان کرد: برندسازی محصولات اقدامی مثبت در راستای معرفی توانمندی ها و ظرفیت ها در عرصه داخلی و جهانی است.
وی با بیان اینکه تولید بدون کارخانه به تولید بهینه شناخته می شود گفت: این نوع تولید کاهش هزینه های عملیاتی، کیفیت، محصولات افزایش انعطاف پذیری مزایای زیست محیطی، افزایش بهره وری و ظرفیت تولید و برخورداری از مزایای رقابتی در بازار را به همراه دارد.
احمدزاده عنوان کرد: به دنبال دریافت مجوزهای فروشگاه های عرضه محصولات آرایشی و بهداشتی تولیدکنندگان بدون کارخانه هستیم که امیدواریم تا 22 مهرماه تحقق پیدا کند.
تولید زیرپله ای در صنعت آرایشی و بهداشتی
در ادامه این نشست، محمدمهدی کامکار رئیس انجمن صنایع بهداشتی، آرایشی و شوینده البرز با اشاره به اینکه شاهد تولید زیرپله ای در صنعت آرایشی و بهداشتی هستیم گفت: تعدادی از محصولات بی کیفیت با برچسب برندهای خارجی در بازار عرضه می شود.
وی عنوان کرد: سیاستگذاری بر تولید سلامت محور اگر منطقی نباشد، تخریب کننده است؛ بایستی منابع داخلی شناسایی می شود و سرمایه ها به سمت برندسازی و صادرات حرکت کند.
کامکار با اشاره به اینکه بعد از انقلاب جلوی تولید بدون کارخانه را گرفته بودند، گفت: پس از انقلاب، شرکتها و سازمانهای داخلی در طول جنگ تحمیلی متوجه شدند که نیازهای اقتصادی و صنعتی کشور چندین برابر شده است و توجه به صنعت آرایشی و بهداشتی و دانشگاهها کم بود، اما پس از آن، اهمیت سرمایهگذاری در این حوزهها بیشتر شد.
وی عنوان کرد: امروز زیرساخت ها و مجوزهای قانونی شرایط را برای تولیدکنندگان تسهیل کرد ضمن اینکه وجود کارخانههای ایرانی در حوزه آرایشی و بهداشتی، داروسازی و تولید داروهای گیاهی نادر، نشاندهنده تلاش برای توسعه صنعت داخلی است.
پیشکسوت صنعت آرایشی و بهداشتی بر توسعه صنعت زیبایی و داروسازی گفت: تحقیقات دانشمندان در داخل کشور روی گیاهان دارویی نادر و توسعه صنعت داروسازی و زیبایی با منابع عظیمی از گیاهان دارویی در داخل ایران، صورت میگیرد.
وی ابراز کرد: سازمان غذا و دارو مسئول سلامت جامعه است ضمن اینکه استانداردها نیز در حوزه بهداشتی و آرایشی وجود دارد.
بازار ![]()