يکشنبه ۲۱ تير ۱۴۰۵
گفتگو

در یک سال و نیم گذشته ۶۵ روستای خراسان جنوبی از چرخه آبرسانی سیار خارج شدند

در یک سال و نیم گذشته ۶۵ روستای خراسان جنوبی از چرخه آبرسانی سیار خارج شدند
پیام خراسان - استاندار خراسان جنوبی گفت: در یک سال و نیم گذشته با اجرای طرح‌های آبرسانی، ۶۵ روستا از چرخه آبرسانی سیار خارج شده‌اند.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - استاندار خراسان جنوبی گفت: در یک سال و نیم گذشته با اجرای طرح‌های آبرسانی، ۶۵ روستا از چرخه آبرسانی سیار خارج شده‌اند.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، سیدمحمدرضا هاشمی در گفتگو با خبرنگاران در جریان بازدید از پروژه اصلاح خط انتقال مجتمع آبرسانی پسوچ با تأکید بر مدیریت مصرف آب، از کاهش تعداد روستاهای دارای آبرسانی سیار و اجرای طرح‌های گسترده تأمین آب در استان خبر داد.
وی با اشاره به وسعت استان و وجود بیش از هزار و ۸۰۰ روستا، تصریح کرد: بیش از هزار و ۵۰ روستا زیر پوشش شرکت آب و فاضلاب قرار دارند، اما تداوم بیش از ۱۵ سال خشکسالی، تأمین آب شرب را با چالش روبه‌رو کرده است.
استاندار افزود: اگرچه بارندگی‌های امسال نسبت به سال‌های گذشته مطلوب بود، اما به دلیل سطحی بودن بارش‌ها، تأثیر قابل توجهی بر تقویت منابع آب زیرزمینی نداشته و همچنان تأمین پایدار آب شرب از اولویت‌های اصلی استان به شمار می‌رود.
هاشمی با بیان اینکه در آغاز فعالیت دولت، ۴۸۵ روستا با تانکر آبرسانی می‌شدند، گفت: در یک سال و نیم گذشته، با اجرای طرح‌های آبرسانی، ۶۵ روستا از چرخه آبرسانی سیار خارج شده‌اند و امسال نیز ۵۰ روستای دیگر به شبکه پایدار آب متصل شوند.
وی بهره‌برداری از مجتمع آبرسانی پسوچ را از طرح‌های مهم استان برشمرد و افزود: این مجتمع در حال حاضر ۶۲ روستا را زیر پوشش قرار داده و در آینده بیش از ۷۰ روستا از مزایای آن بهره‌مند خواهند شد.
استاندار همچنین از اجرای ۱۸ مجتمع آبرسانی در نقاط مختلف استان خبر داد و گفت: بخشی از این طرح‌ها به بهره‌برداری رسیده و سایر پروژه‌ها نیز در مراحل پایانی اجرا قرار دارند.
هاشمی با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف آب، از مردم خواست در مصرف آب شرب صرفه‌جویی کنند و از استفاده این آب برای مصارفی مانند استخر و باغ‌ویلا خودداری کنند.
وی متذکر شد: در صورت مشاهده مصرف غیرمجاز، مطابق قانون ابتدا تذکر داده شده و در صورت لزوم برخورد قانونی انجام خواهد شد تا آب شرب مورد نیاز همه شهروندان و روستاییان تأمین شود.
استاندار همچنین از اختصاص اعتبارات جدید برای اصلاح شبکه‌های فرسوده آب خبر داد و گفت: کاهش هدررفت آب از مهمترین برنامه‌های استان است و با همکاری وزارت نیرو، طرح‌های اصلاح شبکه با جدیت دنبال می‌شود.
هاشمی با اشاره به اینکه بیش از ۸۵ درصد منابع آب استان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، توسعه گلخانه‌ها، اجرای سامانه‌های نوین آبیاری و کشت محصولات کم‌آب‌بر را از راهکارهای اصلی مدیریت منابع آبی دانست و بر ادامه حمایت از این طرح‌ها تأکید کرد.


نظرات شما