جمعه ۲۷ شهريور ۱۴۰۵
اجتماعی

استاندار خراسان رضوی:

مهندسان باید فراتر از اجرای پروژه ها، برای مسائل استان راه‌حل پیدا کنند

مهندسان باید فراتر از اجرای پروژه ها، برای مسائل استان راه‌حل پیدا کنند
پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی گفت: انتظار از جامعه بزرگ مهندسی استان این است که از طراحی و اجرای پروژه‌ها فراتر بروند، مسائل استان را شناسایی کنند و راه‌حل‌های خود را تا رسیدن به نتیجه پیگیری کنند.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - استاندار خراسان رضوی گفت: انتظار از جامعه بزرگ مهندسی استان این است که از طراحی و اجرای پروژه‌ها فراتر بروند، مسائل استان را شناسایی کنند و راه‌حل‌های خود را تا رسیدن به نتیجه پیگیری کنند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، غلامحسین مظفری در آیین پاسداشت روز ملی مهندسی اظهار کرد: خراسان رضوی در حوزه‌هایی همچون آب، انرژی، محیط زیست، زیرساخت‌ها و اشتغال با مسائل و چالش‌های جدی مواجه است و در شرایط دشوار موجود، بیش از گذشته به دانش، تجربه و ظرفیت جامعه مهندسی نیاز داریم.
وی افزود: شرایط را درک می‌کنیم و می‌دانیم که وضعیت عادی نیست؛ شرایط سختی را می‌گذرانیم و هر کدام از این موضوعات یک چالش جدی به همراه دارد. طبیعتاً در چنین شرایطی باید بیشتر کار کنیم، بیشتر همفکری کنیم و از ظرفیت‌های موجود بیشتر استفاده کنیم و به سمت مسئله‌یابی و مسئله‌محوری برویم.
مظفری با بیان اینکه یکی از مسائل اصلی استان و کشور، بحران آب است، گفت: ما در یک منطقه خشک و نیمه‌خشک قرار داریم و توهم فراوانی در حوزه‌های مختلف، ما را دچار مشکلات کرد؛ هم درک درستی از مسائل نداشتیم و هم آینده را ندیدیم. امروز دیگر از مرحله درک و شناخت عبور کرده‌ایم و با یک بحران مواجه هستیم.
استاندار خراسان رضوی خطاب به جامعه مهندسی استان ادامه داد: توقع ما این است که در حوزه آب، مسئله را به‌درستی درک کنیم و ببینیم چه کاری می‌توانیم انجام دهیم. در خراسان رضوی در بحث ارتقای بهره‌وری و استفاده بهینه از آب، چه آب شرب و چه سایر مصارف، در جایگاه نخست کشور قرار داریم و سرانه مصرف آب در مشهد نیز در حال حاضر رقم خوبی است که جای تشکر از همکاران آبفا دارد.
وی تصریح کرد: همه اقدامات تخصص و تجربه می‌خواهند و باید همزمان به ارتقای بهره‌وری و آب به‌عنوان یک سرمایه عظیم و چرخه‌پذیر توجه کنیم. در شهری مانند مشهد، موضوع خرید آب مطرح است و نمی‌توان صرفاً از محدودیت آب صحبت کرد؛ بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب پساب داریم و باید این پساب را به آب تبدیل کنیم، به چرخه بازگردانیم و مصرف را مدیریت کنیم. اینکه این مسائل چگونه مدیریت شود، یک موضوع مهم و نیازمند راه‌حل‌های تخصصی است.
مظفری در ادامه به چالش انرژی اشاره کرد و گفت: در حوزه انرژی نیز به اندازه کافی مسئله داریم و نیازمند یک نگاه جدید هستیم. باید ببینیم در حوزه مصرف، با توجه به رویکرد مصرفی موجود، چه کرده‌ایم و در حوزه قوانین و مقررات چه تصمیماتی گرفته‌ایم. گاهی تصمیماتی گرفته شده که خودمان را دچار گرفتاری‌های زیادی کرده است.
وی افزود: از متخصصان حوزه انرژی می‌خواهم توجه ویژه‌ای به این موضوع داشته باشند. می‌شود کارهایی کرد و باید این کار را انجام دهیم. وظیفه ما این است که از همه امکان و فرصت دانش، تجربه و علم خود استفاده کنیم تا از مسیری که در آن قرار گرفته‌ایم و از این بحران عبور کنیم.
استاندار خراسان رضوی با طرح مسئله دیگری در حوزه معدن اظهار کرد: اگر یک استان معدنی هستیم و ظرفیت بسیار بالایی داریم، باید ببینیم واقعاً چقدر از این امکان استفاده کرده‌ایم و چقدر زنجیره ارزش معدن را در استان کامل کرده‌ایم. در حال حاضر قریب به ۵۰ درصد سنگ‌آهن کشور را استخراج می‌کنیم و باید بررسی شود چه میزان از عایدات این استخراج به استان می‌رسد.
مظفری همچنین تجارت و حمل‌ونقل را از دیگر ظرفیت‌های مهم خراسان رضوی دانست و گفت: باید از موقعیت استان در مسیر شرق به غرب و شمال به جنوب برای توسعه ترانزیت و ایجاد ارزش افزوده استفاده کنیم و این موضوع نیازمند استفاده از ظرفیت جامعه متخصص و برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری بیشتر از این موقعیت است.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت‌های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات استان گفت: خراسان رضوی از نظر تعداد و توان شرکت‌های ICT در رتبه‌های برتر کشور قرار دارد، اما در جذب سرمایه‌گذاری این حوزه رتبه هشتم را دارد.
استاندار خراسان رضوی افزود: طراحی پارک فاوا در استان انجام شده و قرار است ظرف یک تا دو هفته آینده رونمایی شود و باید از این ظرفیت برای توسعه فناوری استان استفاده کرد.
مظفری در پایان تأکید کرد: انتظار از جامعه بزرگ مهندسی استان این است که صرفاً به طراحی و اجرای پروژه‌ها نپردازند، بلکه مسائل استان را شناسایی کنند، برای آنها راه‌حل ارائه دهند و راه‌حل‌ها را تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری کنند.


نظرات شما