پیام خراسان

آخرين مطالب

سفر به شهر آبشارها و بام‌های طلایی ایران فرهنگي

سفر به شهر آبشارها و بام‌های طلایی ایران
  بزرگنمايي:

پیام خراسان- شهرستان زبرخان با مرکزیت شهر قدمگاه زمانی یکی از بخش‌های شهرستان نیشابور به حساب می‌آمد ولی اکنون خود به یک شهرستان مستقل تبدیل شده است. یکی از ویژگی‌های استراتژیکی زبرخان را می‌توان عبور راه آهن سراسری تهران - مشهد از این منطقه دانست که بسیار در جذب گردشگر به این شهرستان مؤثر است.

زبرخان به دو بخش کوهستانی و دشت تقسیم می‌شود و همین امر باعث شده که این منطقه از آب و هوایی نیمه خشک برخوردار باشد به طوری که هر چه از منطقه کوهستانی به سمت دشت می‌روید گرمای هوا را بیشتر احساس خواهید کرد و فصل بهار یکی از بهترین فصل‌های سفر به شهر زبرخان است.

شهر خرو یکی از شهرهای شهرستان زبرخان است که در کشور به پایتخت آلو معروف است. از دیگر القابی که به شهر خرو داده‌اند «شهر بام‌های طلایی» است که دلیل آن پوشیده شدن پشت بام‌های این شهر در فصل برداشت پر از آلوهای طلایی رنگ است.

دیزباد علیا یا دیزباد دیگر روستای این شهرستان است که بر روی دامنه‌های جنوبی رشته‌کوه بینالود و به صورت پلکانی و در امتداد شرقی-غربی استقرار یافته است.

مسئول نمایندگی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان زبرخان در همین خصوص به ایسنا گفت: در شهرستان 4 شهر داریم که هر کدام مقصد گردشگری‌های مختلف طبیعی، تاریخی و مذهبی به شمار می‌آید.

 سعید عبدالهی خاطرنشان کرد: شهر درود که معروف به شهر آبشارهاست و شهر خرو که به شهر بام‌های طلایی شناخته می‌شود، مقصد بسیار خوبی برای طبیعت دوستان به شمار می‌آید.

وی افزود: شهر درود در میانه کوهستان واقع شده و به دلیل وجود دو آبشار در محدوده شهری، یک رودخانه و باغات مختلف که این شهر را محاصره کرده‌اند، آب و هوای مطبوعی را ایجاد کرده که در فصل بهار و تابستان گردشگران زیادی از داخل و خارج کشور به این شهر سفر می‌کنند.

عبدالهی عنوان کرد: در سال‌های اخیر یک سایت پاراگلایدر در شهر درود احداث شده که شامل جاده اختصاصی دسترسی به محل‌های پرواز است که به سایت‌های 350 متر، 950 متر و 1050 دسترسی دارد.

مسئول نمایندگی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان زبرخان عنوان کرد: این سایت در نوع خود یک سایت مسابقاتی بوده و در نوع خود کم‌ نظیر است به طوری که تا به حال 4 مسابقه و جشنواره در سایت پاراگلایدر درود برگزار شده‌ است.

وی در ادامه در خصوص مناطق گردشگری شهر خرو گفت: از جاذبه‌های گردشگری این شهر می‌توان به آبشار شاه سو (شش آب)، آبشار رود میان، رودخانه‌های خروشان با نام‌های رودخانه کوچک، بزرگ، در میان و همچنین ده‌ها چشمه جوشان و باغات سرسبز و مردمانی با صفا و مهمان‌دوست اشاره کرد.

مسئول نمایندگی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان زبرخان گفت: از القاب شهر خرو می‌توان به شهر بام‌های طلایی، مهد آلوی ایران، نگین سبز خراسان، ماسوله خراسان اشاره کرد، دلیل اینکه به خرو، شهر بام‌های طلای گفته می‌شود چون شغل اصلی مردمان این منطقه کشاورزی است و اکثریت مردم خرو، آلو کار هستند.

وی با اشاره به اینکه در فصل خشک کردن آلو، بام اکثریت خانه‌های این شهر با سبدهای بزرگ آلو پوشیده می‌شود، خاطرنشان کرد: به دلیل کیفیت بالای آلو در این شهر و حجم صادرات آلو به سایر کشورها، به پایتخت آلوی جهان معروف است.

عبدالهی در ادامه با بیان اینکه شهر قدمگاه می‌تواند یکی از مقاصد گردشگری مذهبی در ایران باشد، گفت: به گفته تاریخ‌ نویسان، بقعه متبرک قدمگاه رضوی در واقع بزرگترین یادگار امام رضا (ع) است. در این بنا یک سنگ سیاه رنگ به دیوار نصب شده و روی آن جای فرورفتگی دو ردپا وجود دارد.

وی گفت: برخی از مردم عادی عقیده دارند که امام رضا (ع) در سفر به نیشابور قدیم، روی این سنگ ایستاده‌اند و جای پای ایشان بر روی سنگ نقش بسته است؛ اما دلیل اصلی وجود این سنگ و رد پای روی آن، نمادی است که دوستداران این حضرت و به یادگار عبور ایشان از نیشابور ساخته‌اند.

مسئول نمایندگی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان زبرخان اظهار کرد: از دیگر علت‌های شهرت مجموعه باغ قدمگاه نیشابور، چشمه آبی است که بنا به روایات مذهبی به دستور امام رضا (ع) از زمین جوشیده و دارای آبی بسیار گوارا و شفابخش است.

وی افزود: قدمگاه رضوی در سده یازدهم هجری قمری و به دستور شاه عباس اول صفوی ساخته شد و حدود 60 سال پس از ساخت این بنا، زلزله‌ای عظیم باعث خراب ‌شدن بخش‌هایی از این مکان زیارتی شد و بعد از آن شاه سلیمان صفوی، دستور مرمت این بنا را صادر کرد.

عبدالهی با بیان اینکه در جنوب شهرستان، شهر اسحاق‌آباد یک شهر کاملاً تاریخی که تاکنون 4 اثر تاریخی آن به ثبت ملی رسیده قرار دارد، بیان کرد: این آثار شامل مسجد جامع و برج دیدبانی مربوط به دوره قاجاریه، تپه تاریخی حصارنو مربوط به دوره اسلامی و امامزاده سید قاسم مربوط به دوره صفویه است.

وی با اشاره به اینکه در طول سال گردشگرانی از کشورهای پاکستان، کویت و عراق به شهرستان زبرخان می‌آیند، اظهار کرد: در شهرستان 12 بقعه متبرکه وجود دارد که بقعه قدمگاه رضوی معروف‌ترین مکان مذهبی است.

مسئول نمایندگی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان زبرخان همچنین افزود: روستای دیزباد علیا یکی از زیباترین روستاهای شهرستان زبرخان با مردمی متمدن و با فرهنگ است.

وی گفت: روستای دیزباد علیا اولین و تنها روستای ایران است که هیچ بی‌سوادی ندارد و دارای طبیعتی بسیار زیبا و خانه‌هایی به صورت پلکانی دارد که به عنوان روستای هدف گردشگری شهرستان انتخاب شده است.

مسئول نمایندگی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی زبرخان در پایان ضمن دعوت از گردشگران و مسافران نوروزی برای حضور در شهرستان زبرخان، بیان کرد: در این شهرستان یک بوتیک هتل با ظرفیت 20 نفر، 2 بومگردی با ظرفیت 80 نفر و یک خانه مسافر با ظرفیت 15 نفر وجود دارد، همچنین ستاد اسکان فرهنگیان با 56 اتاق در زبرخان راه‌اندازی شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/518482/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بهره مندی 600 خانوار روستایی خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت

کرباس پوشاک فاخر خراسان جنوبی، سوغات گردشگران نوروزی خراسان جنوبی

سفر به روستای ملی چوب تراشان و زیارت بقعه چسلی

سرمایه گذاری 5 هزار میلیارد تومانی برای تولید کنسانتره سرب و روی در خراسان شمالی

صادرات کالا از گناباد 11 درصد افزایش یافت

ثبت بیش از 6 میلیون نفر-شب اقامت نوروزی در خراسان رضوی

تشکیل بیش از 1000 پرونده تخلف برای واحدهای صنفی مشهد

حضور گسترده ملت ایران در همه پرسی12 فروردین موجب تثبیت نظام شد

برگزاری جزخوانی قرآن کریم در تربت جام

بلیط قطارشهری مشهد 1500تومان شد/ اعمال نرخ جدید از 14 فروردین

معرفی دیدنی های شهرستان سرایان

برپایی سفره های ساده افطاری در فاروج

آزادی 192 زندانی مرتکب جرائم غیرعمد و دارای محکومیت های مالی در خراسان شمالی

پیشکسوت پرسپولیس مدیر فنی اترک بجنورد شد

حدود 6.4 میلیون نفر شب اقامت نوروزی در خراسان رضوی به ثبت رسید

طوفان خسارت بار در ترکیه

نزاع در نیشابور یک کشته برجا گذاشت

فعالیت پایگاه‌های اهداء خون در تعطیلات 11 تا 13 فروردین

ادعای وزیر دفاع آمریکا: ایران و متحدانش طی 2 سال، 83 بار آمریکایی‌ها را در سوریه هدف قرار دادند

نزاع و درگیری در نیشابور منجر به قتل شد

فیلم/ مشاهده پلنگ برای نخستین بار در کوه هوای لامرد

مازندران پس از خراسان رضوی دارای کمترین نرخ بیکاری است

نزاع خیابانی جوان نیشابوری را به کام مرگ کشاند

لرستان جزو استان‌های پیشتاز در اجرای طرح آبیاری تحت فشار

مراجعه 123 هزار نفر به پایگاه‌های اورژانس در آذربایجان‌شرقی

دست کلاهبردار 6 میلیاردی رو شد

هوای سرد استان همدان را دربر می‌گیرد

مطالبه اصلی مردم دین دار برخورد جدی با عاملان ترویج بی حجابی است

برخی روستاهای اهر از برنامه‌های صدا و سیما محروم هستند

مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه خراسان جنوبی انتخاب شد

افزایش 10 هزار نفری اسکان نوروزی در مدارس خراسان جنوبی

نوروز را در سیاه چادر تجربه کنید

معاینه پزشکی بیش از هزار متقاضی اعزام به حج در خراسان جنوبی

استاندار خراسان شمالی: بهره مندی از ظرفیت های قوی حوزه صنعت ، معدن و گردشگری در سال جدید

پلمب 8 واحد صنفی متخلف در مانه و سملقان و اسفراین

انجام بیش از 2 هزار عملیات امدادی توسط اورژانس خراسان شمالی

برگزاری بیش از 11 هزار نفر ساعت کلاس آموزشی برای دامداران توسط دامپزشکی خراسان شمالی

بهارانه های همدلی در خراسان شمالی

2 طرح عمرانی در بخش رضویه مشهد به بهره برداری رسید

پلمب 4 واحد متخلف بهداشتی در جغتای

افزایش جابجایی بار و مسافر از راه‌ آهن شمال 2 در سال ١4٠١

هواشناسی خراسان رضوی در پی بارش‌های رگباری هشدار سطح زرد صادر کرد

سردار علایی از اعتراف فرد فرد متهمان ترور حجاریان سخن گفت

برای اولین بار در تاریخ ژیمناستیک ایران

تداوم خیزش گردوخاک در آذربایجان غربی تا هفته آینده

آزادی چهار زندانی جرایم غیرعمد در جلفا

بازدید 12 هزار و 730 مسافر نوروزی از جاذبه‌های «مروست»

توزیع 8 تُن خرمای مضافتی در خراسان رضوی

معاینه پزشکی 1120 نفر از متقاضیان اعزام به حج در خراسان جنوبی

آیین‌های فراموش شده خراسان جنوبی در ماه مبارک رمضان