پیام خراسان - برای پروژه های آبرسانی به مناطق عشایری بردسکن، مبلغ 8 میلیارد و 500 میلیون تومان اعتبار اختصاص یافته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی ، مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی در سفر به بردسکن با اشاره به اهمیت تأمین آب در مناطق عشایری گفت: وظیفه ما در این حوزه، انتقال آب و تأمین مصالح است و سایر امور بر عهده دستگاههای اجرایی مرتبط از جمله شرکت آب و فاضلاب و منابع آب است. خدمترسانی به عشایر نیازمند حضور میدانی و مشارکت فعال است و با پشتمیزنشینی محقق نمیشود.
محمد حسین جعفری درباره زیرساختهای مناطق عشایری افزود: در مجموع بیش از 1426 کیلومتر راه عشایری در شهرستانهای بردسکن، روداب و کاشمر وجود دارد و بهزودی یک دستگاه گریدر برای بهسازی راههای عشایری در اختیار شهرستان بردسکن قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: احداث 100 آبشخور دو متری برای دام و پرندگان منطقه از دیگر اقدامات در دست اجراست.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: 8200 خانوار عشایری با جمعیتی حدود 34 هزار نفر در استان خراسان رضوی زندگی میکنند که 936 هزار رأس دام را در اختیار دارند و در 17 شهرستان استان به ییلاق وقشلاق مشغول هستند.
وی افزود: عشایر خراسان رضوی سالانه 12 هزار تن گوشت قرمز، 11 هزار و 800 تن شیر، 1300 تن پشم، کرک و مو و 16 هزار مترمربع صنایع دستی تولید میکنند.
وی با بیان اینکه عشایر رکن سوم جامعه در کنار جوامع شهری و روستایی هستند ادامه داد: عشایر استان 12.5 درصد دام سبک خراسان رضوی را در اختیار دارند و از 15.24 درصد مراتع استان بهرهبرداری میکنند که 60 درصد شتر استان نیز در اختیار عشایر است که شهرستان بردسکن بیشترین میزان شتر را به خود اختصاص داده است.
جعفری با تأکید بر نقش زنان در پایداری زندگی عشایری گفت: حدود 48 درصد جمعیت عشایر استان را زنان تشکیل میدهند که در تمامی مراحل زندگی، تولید، مدیریت محلی و برنامهریزی نقش مؤثری ایفا میکنند. زنان عشایر مدیران واقعی در محیطهای عشایری هستند.
وی افزود: دستکم 6000 نفر از عشایر استان تحت آموزش و پوشش بسیج عشایری قرار دارند و آماده مشارکت در عرصههای مختلف دفاعی و جهادی هستند.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی در خصوص تأمین نهادههای دامی گفت: در سال گذشته 63 هزار تن علوفه در اختیار عشایر استان قرار گرفت که 20 هزار تن آن بهصورت یارانهای تأمین شد و عشایر در این زمینه با کمبودی مواجه نبودند.