يکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴
فرهنگی

لزوم استفاده از فناوری در منطقه آزاد دوغارون تایباد

لزوم استفاده از فناوری در منطقه آزاد دوغارون تایباد
پیام خراسان - رییس کمیسیون علم و فناوری شورای راهبردی روابط خارجی بر لزوم استفاده از فناوری، در منطقه آزاد دوغارون تایباد تاکید کرد.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - رییس کمیسیون علم و فناوری شورای راهبردی روابط خارجی بر لزوم استفاده از فناوری، در منطقه آزاد دوغارون تایباد تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی، سورنا ستاری روز شنبه در دیدار با استاندار خراسان رضوی، با تاکید بر طراحی نوین منطقه آزاد دوغارون و استفاده از تجربه‌های موفق جهانی در مرزها، افزود: زیرساخت‌های این منطقه می‌تواند از ابتدا با نگاه فناورانه، مبتنی بر هوشمندسازی و بر پایه زیست‌بوم‌های نوآورانه شکل بگیرد.
او ادامه داد: هم اینک برخی سرمایه‌گذاران افغانستانی خاک معدنی را از کشورشان خارج و برای فرآوری به شهر‌هایی دور از مرز در کشور منتقل می‌کنند؛ در حالیکه منطقه دوغارون می‌تواند به مرکز اصلی فرآوری این مواد اولیه تبدیل شود.
رییس کمیسیون علم و فناوری شورای راهبردی روابط خارجی گفت: با ایجاد یک شبکه صنعتی در حوزه معدن و فراهم‌سازی امکانات زیرساختی، این مواد معدنی می‌توانند در همان نقطه مرزی فرآوری و به زنجیره ارزش افزوده وارد شوند و این کار تحولی اقتصادی در منطقه ایجاد خواهد کرد.
ستاری تصریح کرد: اکوسیستم‌های علمی و فناورانه، مانند پارک‌های علم و فناوری و مراکز تحقیق و توسعه می‌توانند محرک اصلی توسعه در شرق کشور باشند.
لزوم تسریع در توسعه و ساماندهی منطقه آزاد دوغارون
استاندار خراسان رضوی نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت راهبردی مرز دوغارون، خواستار تسریع در ساماندهی این منطقه با محوریت منطقه آزاد و هدف‌گذاری برای تبدیل آن به کانون تبادلات اقتصادی و امنیتی شرق کشور شد.
غلامحسین مظفری به بررسی آخرین وضعیت توسعه‌ای مرز دوغارون پرداخت و با اشاره به نقش کلیدی این مرز در اتصال ایران به آسیای میانه و افغانستان گفت: دوغارون تنها یک مرز استانی نیست، بلکه یک گذرگاه بین‌المللی با ظرفیت زیاد برای تبادلات تجاری، ترانزیتی و حتی امنیتی است؛ از این رو ساماندهی این منطقه باید به‌سرعت عملیاتی شود تا جایگاه شایسته خود را در سطح ملی و منطقه‌ای بازیابد.
وی با بیان اینکه شرایط فعلی مرز دوغارون در شأن جمهوری اسلامی ایران نیست، افزود: ساماندهی اولیه این منطقه در بازه زمانی دو تا سه ماهه کاملاً امکان‌پذیر است، اما نیاز به اراده و هماهنگی دارد و پس از آن، می‌توان وارد مراحل زیربنایی و توسعه‌ای عمیق‌تر شد.
رشد جذب سرمایه گذاری در منطقه آزاد دوغارون
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی دوغارون نیز در این نشست، با اشاره به پیشرفت قابل توجه در جذب سرمایه‌گذاری در این منطقه افزود: تاکنون در چارچوب برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، توافقاتی برای واگذاری و آماده‌سازی 500 هکتار از اراضی منطقه در حوزه پشتیبانی و 500 هکتار هم در قالب طرح‌های شهر سلامت و شهر تجاری حاصل شده است.
محمدرضا مدودی گفت: این واگذاری‌ها با هدف ایجاد قطب‌های نوین اقتصادی و خدماتی در شرق کشور صورت گرفته و زیرساخت‌های مربوط به آن نیز در حال آماده‌سازی و عقد قرارداد‌های مشارکت با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است.
پایانه مرزی و منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در 18 کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، در زمره پنج پایانه برتر اقتصادی کشور است.


نظرات شما