يکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴
اجتماعی

مدیر عامل آبفا:

آب مشهد جیره‌بندی نمی‌شود

آب مشهد جیره‌بندی نمی‌شود
پیام خراسان - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: آب مشهد جیره‌بندی نمی‌شود.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: آب مشهد جیره‌بندی نمی‌شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی، حسین اسماعیلیان روز یکشنبه در نشست خبری با بیان اینکه مشهد در چهارمین سال تنش آبی قرار دارد و مشکلاتی در تامین آب این کلانشهر وجود دارد، افزود: اگر جیره‌بندی آب منجر به صرفه جویی می‌شد، قطعا تاکنون در مشهد اجرا می‌شد، اما خروجی این طرح هدر رفت آب است
وی ادامه داد: بنابراین به رغم وجود شدت بحران در تامین آب، جیره بندی در این کلانشهر منتفی است و اجرا نمی‌شود.
او اضافه کرد: تنها شش درصد از حجم ذخیره سد‌های تامین کننده آب مشهد شامل سد‌های طرق، دوستی، کارده و ارداک آب دارد.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: مشهد در کشور کمترین سرانه مصرف آب با 120 لیتر برای هر فرد در سال را دارد که حاکی از فرهنگ سازی مدیریت مصرف در این کلانشهر است؛ هرچند شدت بحران آب در مشهد بیشتر از سایر نقاط کشور است و باید سرانه مصرف را تا 70 لیتر کاهش دهیم.
اسماعیلیان گفت: امسال تیرماه گرمی را پشت سر گذاشتیم و با افزایش یک درجه‌ای دما نسبت به سال گذشته مواجه هستیم که این شرایط مصرف آب را افزایش می‌دهد.
وی با اشاره به افت شدید سطح چاه‌ها ادامه داد: امسال میزان آبدهی چاه‌ها 11 درصد کاهش یافته که این رقم در سال‌های گذشته حدود سه درصد بوده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با بیان اینکه الگوی مصرف در مشهد 12 مترمکعب در ماه برای هر اشتراک است، افزود: 83 درصد آب مشهد در بخش مسکونی مصرف می‌شود و 37 درصد مشترکان پرمصرف و بدمصرف هستند که حدود 60 درصد آب مصرفی در بخش مسکونی را مصرف می‌کنند.
اسماعیلیان تاکید کرد: عبور از این شرایط نیازمند همراهی مردم است.
در سال 99 حدود 42 درصد آب مشهد از چاه‌ها و منابع زیرزمینی و 58 درصد از طریق منابع سطحی تامین می‌شد، اما سال 1403 فقط 25 درصد از نیاز آبی مشهد از طریق منابع سطحی و بقیه از طریق منابع زیرزمینی تامین شده است.
آب مورد نیاز مشهد از 500 حلقه چاه، ٢ رشته قنات، یک رشته چشمه و سد‌های دوستی، کارده، ارداک و طُرق تامین می‌شود و با توجه به این که حجم ذخیره آب در سد‌های مشهد به کمتر از هشت درصد رسیده است، تلاش می‌شود از ذخیره سد‌ها حداقل استفاده شود تا در شرایط بحرانی از این ذخیره برداشت شود.
٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت «خشکسالی شدید» و 6٠ درصد از این مساحت در وضعیت «خشکسالی بسیار شدید» است.


نظرات شما