يکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴
اجتماعی

با قدمت هفت هزار و ۵۰۰ ساله

محوطه‌های تاریخی شهرستان جوین، منتظر ثبت در فهرست آثار ملی

محوطه‌های تاریخی شهرستان جوین، منتظر ثبت در فهرست آثار ملی
پیام خراسان - محوطه‌های تاریخی شهرستان جوین با قدمت هفت هزار و ۵۰۰ ساله، در نوبت ثبت در فهرست آثار ملی هستند.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - محوطه‌های تاریخی شهرستان جوین با قدمت هفت هزار و 500 ساله، در نوبت ثبت در فهرست آثار ملی هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جوین گفت: ایستگاه راه‌آهن نقاب به عنوان سیزدهمین اثر ملی این شهرستان ثبت شده است و با ثبت آن، تعداد آثار ثبت شده ملی شهرستان جوین، به عدد 13 رسید.
مهدی اکبری این تعداد اثر ملی را نشان‌دهنده ظرفیت بالای تاریخی و فرهنگی این منطقه دانست و افزود: از دیگر آثار مهم ثبت ملی شده در جوین می‌توان به مجموعه آق قلعه جوین، امامزاده هفت معصوم کروژده و آرامگاه اشاره کرد که از حالت اضطراری خارج و بازدید عمومی از آنها آزاد شده است.
او با بیان اینکه چند محوطه و تپه تاریخی هم در مرحله ثبت قرار دارد، گفت: بررسی‌های اولیه برای تعیین قدمت آثار که از سال 1401 آغاز شده است، قدمتی بیش از هفت هزار و 500 سال را برای محوطه‌های تاریخی جوین نشان می‌دهد، اما تحقیقات برای تعیین دقیق قدمت همچنان ادامه دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جوین در مورد آثار طبیعی ثبت شده توضیح داد: علاوه بر آثار تاریخی، درختان کهنسال روستای ارگ نوجو با قدمت 320 سال، درختان کاریز بیدخور، درختان چنار روستای بید و چنار روستای دلک آباد با قدمت بالای 550 سال نیز در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌اند.
اکبری با تاکید بر اهمیت تاریخی جوین در ادوار مختلف، اظهار داشت: با توجه به آثار تاریخی موجود، جوین در ادیان میترایست و زرتشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است.
وی ادامه داد: در دوره اسلامی نیز مدرسه بحرآباد جوین و مشاهیر بزرگی، چون حمویه جوینی، بنیان‌گذار تشیع در خراسان و ایران، در این منطقه زیسته‌اند و توسط این شخصیت برجسته، قازان خان و 100 هزار نفر از لشکریانش به دین اسلام درآمدند و این میراث غنی، جوین را به گنجینه‌ای ارزشمند در تاریخ ایران تبدیل کرده است.


نظرات شما