يکشنبه ۱۲ مرداد ۱۴۰۴
اجتماعی

استاندار خراسان جنوبی:

مرز ماهیرود، کانون مبادلات تجاری ایران و افغانستان شده است

مرز ماهیرود، کانون مبادلات تجاری ایران و افغانستان شده است
پیام خراسان - استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر روابط روبه‌رشد دو استان فراه و خراسان جنوبی گفت: برای گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های اقتصادی، صادرات، گردشگری سلامت و آموزش فنی، آمادگی کامل داریم.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر روابط روبه‌رشد دو استان فراه و خراسان جنوبی گفت: برای گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های اقتصادی، صادرات، گردشگری سلامت و آموزش فنی، آمادگی کامل داریم.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ سید محمدرضا هاشمی در دیدار عتیق‌اله مسلم معاون وزارت مالداری افغانستان، کریم‌خان وطن دار مشاور تجاری و محمدصابر لطیفی مسئول نمایشگاه‌های بین‌المللی افغانستان، با اشاره به روابط مستحکم ایران و افغانستان، بر گسترش تعاملات اقتصادی، تجاری و فرهنگی بین دو کشور تأکید کرد.
استاندار با اشاره به سفر خود به ولایت فراه و سفر متقابل والی فراه به خراسان جنوبی، این تبادلات را نقطه عطفی در روابط دوجانبه عنوان کرد و افزود: پیش از این، دیدارها و گفت‌وگوها عمدتاً در مناطق مرزی صورت می‌گرفت اما امروز شاهد شکل‌گیری روابطی عمیق‌تر و مؤثرتر میان دو استان هستیم.
وی با اشاره به بازدید مشترک از واحدهای صنعتی و ظرفیت‌های اقتصادی استان، اظهار داشت: در جریان سفر والی فراه به خراسان جنوبی، هیأت همراه به مدت سه روز از مرکز استان بازدید کردند و زمینه‌ همکاری‌های تازه‌ای فراهم شد.
هاشمی با بیان اینکه سه مرز فعال ماهیرود، میلک و دوغارون از سه استان مختلف در ایران به افغانستان متصل می شود، تصریح کرد: مسیر ارتباطی ماهیرود به فراه که مدت ها متوقف مانده بود با پیگیری‌های انجام شده، در حال آسفالت‌ریزی است و تکمیل آن باعث تحرک اقتصادی چشمگیر در دو سوی مرز خواهد شد.
استاندار با بیان اینکه با تکمیل این مسیر، فاصله ترانزیتی بندرعباس تا ولایت فراه از طریق مرز ماهیرود حدود 500 کیلومتر کوتاه‌تر می‌شود، گفت: کوتاه شدن مسیر می‌تواند نقش بسزایی در تسهیل صادرات، کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و رونق مبادلات تجاری میان دو کشور ایفا کند.
به گفته وی؛ جمهوری اسلامی ایران 40 درصد صادرات خود به افغانستان را از مرز ماهیرود انجام می‌دهد.
هاشمی خاطرنشان کرد: در همین ایام، والی فراه دو بار با هدف تسریع در روند صادرات و واردات از مرز ماهیرود، از تلاش‌ها و همکاری‌های استان تقدیر و تشکر کرده است.
استاندار با اشاره به سابقه میزبانی مردم خراسان جنوبی از مهاجرین افغانستانی طی بیش از 46 سال، گفت: شهروندان افغانستانی همواره با احترام و بدون تبعیض در این استان زندگی کرده‌اند و حتی در بازگشت نیز با تکریم بدرقه شده‌اند.
هاشمی با تأکید بر اشتراکات فرهنگی عمیق میان دو ملت، آمادگی استان را برای گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف به‌ویژه صادرات دام سبک و همچنین توسعه گردشگری سلامت اعلام کرد و افزود: ایران و بویژه خراسان جنوبی در حوزه درمان و سلامت از بهترین متخصصان برخوردار است و این ظرفیت می‌تواند در خدمت مردم افغانستان نیز قرار گیرد.
وی همچنین با اشاره به فعالیت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در زمینه مهارت‌آموزی در ولایت فراه، از آمادگی استان برای برقراری پروازهای بین‌المللی در راستای تسهیل رفت‌وآمد و توسعه مناسبات دوجانبه خبر داد.
استاندار با تأکید بر رویکرد حمایتی رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهور نسبت به تعامل با کشورهای همسایه گفت: بازارهای دو کشور ایران و افغانستان می‌توانند مکمل یکدیگر باشند و این هم‌افزایی به نفع مردم هر دو کشور خواهد بود.


نظرات شما