پیام خراسان - معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب کشور گفت: 45 هزار میلیارد تومان برای آبرسانی مناطق روستایی و عشایری اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی ؛ذوالفقار مهدی زاده امروز در مراسم تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسانشمالی گفت: سیاست وزارت نیرو علاوه بر توسعه، عمران و جبران عقبماندگیها در مناطق کم برخودار توجه به بازچرخانی و تصفیه آب و استفاده از پساب تصفیه شده است.
وی افزود: در شرایط کم آبی باید به سمت سازگاری و زیستپذیری با شرایط کمبارشی حرکت کنیم و جلوگیری از هدر رفت آب و مدیریت بهینه مصرف آب را در دستورکار قرار دهیم.
بدون کمک مردم تامین آب پایدار ممکن نیست
معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب کشور در ادامه با اشاره به محدودیت برای تامین منابع آبی خواستار صرفه جویی شد و گفت: اگر مردم در این باره کمک نکنند و مصرف مدیریت نشود دچار مشکل خواهیم شد.
مهدی زاده تاکید کرد: آبرسانی به مناطق کم برخوردار از اولویتها است و با جدیت در قالب قراردادهای گوناگون دنبال میشود.
وی گفت: بخش کشاورزی تا 90 درصد از میزان مصرف آب را به خود اختصاص داده است.
هزینه تولید آب از بهای فروش بیشتر است
معاون مهندسی و توسعه آب و فاضلاب کشور گفت: هزینه تولید آب بالا است و تعرفه بخش خانگی کمتر از یک سوم و در مناطق روستایی یک ششم هزینه تولید آب است.
مهدی زاده همچنین با اشاره به وضعیت تامین آب در خراسانشمالی نیز گفت: 80 درصد آب آشامیدنی مورد نیاز استان از منابع زیرزمینی تامین میشود و وابستگی به آب زیرزمینی در این منطقه بسیار زیاد است.
او گفت: باتوجه به محدودیت منابع آبی سطحی در این استان باید از ظرفیت منابع آب زیرزمینی استفاده و صیانت کرد.
300 میلیارد تومان اعتبار برای خانه فاضلاب بجنورد معاون مهندسی و توسعه شرکت مهندسی آبفای کشور ادامه داد: استفاده از ظرفیت ماده 56 برای دریافت تسهیلات به مبلغ 300 میلیارد تومان در دست پیگیری بوده که با حمایت نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و پیگیری مدیرعامل شرکت آبفا، با تحقق این مهم پیشرفت قابل توجهی صورت خواهد پذیرفت.
مهدی زاده افزود: برای بهره برداری از مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب بجنورد، علاوه بر اعتبارات، توجه به ظرفیت سرمایه گذاران برای استفاده از پساب در قراردادهای بیع متقابل برای توسعه زیرساختهای فاضلاب، راهکار کلان وزارت نیرو در سطح کشور است و به همین ترتیب باید اقدام کنیم.
وی به 191 طرح فاضلاب در سطح کشور اشاره و عنوان کرد: برای تکمیل این طرحها اعتباری افزون بر 300 هزار میلیارد تومان نیاز است که با توجه به ارقام بالای طرحهای فاضلاب ضروری است از ظرفیت سرمایه گذاران بهرهمند شویم.
استفاده ازسرمایه گذار درطرحهای آبی
مهدی زاده جذب و استفاده از ظرفیت سرمایهگذار بخش خصوصی و ماده 56 را ضروری عنوان کرد و افزود: برنامه هفتم توسعه نیز بر جذب سرمایهگذار تاکید دارد.
در پایان از زحمات رضا عطایی تقدیر و سیدامیر فاطمی به عنوان سرپرست شرکت آب و فاضلاب خراسانشمالی معرفی شد.
فاطمی پیش از این مدیریت آب وفاضلاب شهرستان بجنورد را عهده دار بود.