يکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴
اجتماعی

معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی:

برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از پساب تصفیه‌ شده در دستور کار است

برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از پساب تصفیه‌ شده در دستور کار است
پیام خراسان - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از پساب تصفیه‌شده در دستور کار است.
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان جنوبی گفت: برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از پساب تصفیه‌شده در دستور کار است.

به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ محمد فرهادی روز شنبه در نشست بررسی و تبیین راهکارهای بهره‌برداری از پساب تصفیه خانه فاضلاب بیرجند به اهمیت برنامه‌ریزی جامع در بهره‌برداری از پساب تصفیه‌شده اشاره کرد و گفت: با توجه به محدودیت‌ منابع آب، برنامه‌ریزی برای استفاده بهینه از پساب تصفیه‌شده در دستور کار قرار دارد و تلاش می‌کنیم این ظرفیت به بهترین شکل به بخش‌های مختلف اقتصادی استان کمک کند.
محمد فرهادی با اشاره به وضعیت پساب فاضلاب شهر بیرجند، اظهار کرد: مدول اول تصفیه‌خانه فاضلاب بیرجند که بر اساس برکه تثبیت طراحی و در دهه 70 اجرا شده بود، فاقد کاربرد مشخص و مؤثری برای پساب تولیدی بود، اما با اجرای مدول دوم تصفیه‌خانه که به عنوان یکی از پروژه‌های برتر تصفیه فاضلاب در کشور شناخته می‌شود، وضعیت بهبود چشمگیری یافته است.
وی افزود: این پروژه که با حمایت تسهیلاتی از بانک اکو و اعتباری بالغ بر 23 میلیون یورو به بهره‌برداری رسیده، ظرفیت تصفیه پساب خروجی را به حدود 300 تا 350 لیتر بر ثانیه افزایش داده و اکنون شاهد بهره‌برداری موفق از آن هستیم.
معاون استاندار ادامه داد: بخشی از پساب تصفیه‌شده به سفره‌های آب زیرزمینی تزریق می‌شود که نگرانی‌های پیشین از جمله کشت سبزیجات با استفاده از این آب، پس از پیگیری و همکاری دانشگاه علوم پزشکی، سازمان آب و فاضلاب و جهاد کشاورزی به حداقل رسیده است.
وی با تأکید بر اهمیت استفاده بهینه از این منابع آبی در شرایط محدودیت‌های جدی آب در استان و کشور، تصریح کرد: با توجه به افت سطح آب‌های زیرزمینی و نشست دشت‌ها در خراسان‌جنوبی، ضروری است که جایگزینی آب‌های غیرمتعارف نظیر پساب تصفیه‌شده با منابع آبی متعارف مورد توجه قرار گیرد.
فرهادی عنوان کرد: در این خصوص، وظایف مشخصی برای دستگاه‌های مختلف از جمله شرکت آب و فاضلاب، شرکت آب منطقه‌ای، سازمان جهاد کشاورزی و بخش‌های مرتبط تعریف شده است.
وی گفت: قسمتی از پساب باید به سفره‌های آب زیرزمینی تزریق شود تا منابع آب تجدیدپذیر حفظ شود و بخش دیگری نیز در حوزه‌های کشاورزی و صنعت استفاده شود.
معاون استاندار افزود: در حوزه کشاورزی، برنامه‌ریزی شده که پساب در اختیار بسیج کشاورزی، بسیج مهندسی کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی قرار گیرد تا با اجرای طرح‌های علمی و کاربردی، علاوه بر بهبود بهره‌وری منابع آب، زمینه اشتغال برای مهندسان و کشاورزان استان فراهم شود.
وی بیان کرد: در بخش صنعت نیز شهرک‌های صنعتی بیرجند و خوسف می‌توانند از این منبع آبی تغذیه کنند تا جایگزین آب‌های چاهی شوند که اکنون مصرف بالایی دارند.
فرهادی اضافه کرد: در حوزه معدن و صنایع آب‌بر شهرستان‌های بیرجند، برنامه‌ریزی‌هایی در دست انجام است تا استفاده از پساب تصفیه‌شده جایگزین منابع آب متعارف شود.
وی افزود: با توجه به اهمیت حفظ منابع آبی برای نسل‌های آینده، لازم است که دستگاه‌های متولی از جمله صنعت، معدن و تجارت و شرکت‌های تولیدی سرعت عمل بیشتری در اجرای پروژه‌های مرتبط داشته باشند.
معاون استاندار تأکید کرد: ایجاد کنسرسیومی در حوزه معدن و مدل‌های پیشنهادی فروش و واگذاری پساب از جمله اقدامات در دست پیگیری است که باید هرچه سریع‌تر عملیاتی شود.
وی یادآور شد: جلساتی با حضور مدیرکل ثبت اسناد، مدیران شرکت‌ها و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی برگزار می‌شود تا همه جوانب سنجیده شود، اگر قرار است کار بزرگی انجام دهیم نگران زمان مطالعات آن نباید باشیم.
فرهادی تأکید کرد: معتقدم اگر می‌خواهیم طرحی بزرگ و مؤثر اجرا شود، نباید از زمان‌بر بودن مراحل مطالعاتی هراس داشته باشیم، مطالعات باید همه‌جانبه و دقیق باشد تا در مرحله اجرا با کم‌ترین اتلاف زمان و منابع مواجه شویم.


نظرات شما