يکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴
گفتگو

تخصیص آب به خراسان رضوی از دریای عمان محقق نشد؛ نگرانی‌ها برای تأمین آب مشهد

تخصیص آب به خراسان رضوی از دریای عمان محقق نشد؛ نگرانی‌ها برای تأمین آب مشهد
پیام خراسان - ایرنا / مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: طرح انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی مربوط به بخش‌های صنعت است، تخصیص بخش شرب به استان در این طرح هنوز ...
  بزرگنمايي:

پیام خراسان - ایرنا / مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: طرح انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی مربوط به بخش‌های صنعت است، تخصیص بخش شرب به استان در این طرح هنوز محقق نشده و موضوع در دست بررسی است.
محمدعلی نعمت‌نژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی اظهار کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان نیز به عنوان طرح بلندمدت و برای تأمین آب بخش صنعت در دست اجرا است.
وی ادامه داد: این طرح در بخش آب‌شیرین‌کن 20 درصد و در بخش سامانه انتقال 31 درصد پیشرفت دارد و طبق برنامه زمانبندی در سال 1406 به خراسان رضوی می‌رسد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: این استان امسال کمترین میزان بازندگی را طی سه دهه گذشته داشته است.
وی اضافه کرد: 126 میلیمتر بارندگی در سال جاری در استان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه پارسال 24 درصد و نسبت به دوره آماری بلندمدت 30 درصد کاهش دارد.
نعمت‌نژاد ابراز کرد: میزان بارندگی در سال جاری در مشهد نیز نسبت به مدت مشابه پارسال 51 درصد و نسبت به دوره بلندمدت 40 درصد کاهش دارد.
بازار
طرح های میان‌مدت برای تأمین آب مشهد
وی در ادامه بیان کرد: هم اینک فقط 9 درصد از حجم یک میلیارد و 572 میلیون مترمکعبی مخازن سدهای استان خراسان رضوی آب دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی خاطرنشان کرد: حجم آب‌های تجدیدپذیر در استان 2 میلیارد و 231 میلیون متر مکعب است، اما میزان برداشت سالانه حدود 4 میلیارد متر مکعب و 2 برابر ظرفیت برداشت از آبخوان است که فرونشست دشت مشهد را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه برای تأمین آب مشهد در ایام پیش رو نگرانی وجود دارد، افزود: 14 طرح اضطرار تأمین آب مشهد در دست اجرا است.
نعمت‌نژاد ادامه داد: احداث سد شوریجه، طرح انتقال آب از هزارمسجد و انتقال پساب به غرب مشهد نیز طرح‌های میان‌مدت در دست اجرا است.
وی در خصوص خروج سیلاب از مرز نیز گفت: در حوزه مرز با افغانستان در شهرستان‌های خواف و سرخی اگر سیلاب خارج شود با ورود به رودخانه هریرود دوباره به کشور باز می‌گردد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در حوزه مرز در شهرستان «دراز» نیز سدهایی با هدف کنترل سیلاب احداث شده و یا در دست ساخت است.
وی تاکید کرد: شرکت‌های آب منطقه‌ای به تنهایی نمی‌توانند مشکل آب استان خود را حل کنند، مصرف‌کننده آب همه مردم هستند و در این زمینه همراهی مردم و دستگاه‌های مختلف ضروری است.


نظرات شما