پیام خراسان - ایرنا / مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: طرح انتقال آب از دریای عمان به خراسان رضوی مربوط به بخشهای صنعت است، تخصیص بخش شرب به استان در این طرح هنوز محقق نشده و موضوع در دست بررسی است.
محمدعلی نعمتنژاد، مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی اظهار کرد: طرح انتقال آب از دریای عمان نیز به عنوان طرح بلندمدت و برای تأمین آب بخش صنعت در دست اجرا است.
وی ادامه داد: این طرح در بخش آبشیرینکن 20 درصد و در بخش سامانه انتقال 31 درصد پیشرفت دارد و طبق برنامه زمانبندی در سال 1406 به خراسان رضوی میرسد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: این استان امسال کمترین میزان بازندگی را طی سه دهه گذشته داشته است.
وی اضافه کرد: 126 میلیمتر بارندگی در سال جاری در استان ثبت شده که نسبت به مدت مشابه پارسال 24 درصد و نسبت به دوره آماری بلندمدت 30 درصد کاهش دارد.
نعمتنژاد ابراز کرد: میزان بارندگی در سال جاری در مشهد نیز نسبت به مدت مشابه پارسال 51 درصد و نسبت به دوره بلندمدت 40 درصد کاهش دارد.
بازار ![]()
طرح های میانمدت برای تأمین آب مشهد
وی در ادامه بیان کرد: هم اینک فقط 9 درصد از حجم یک میلیارد و 572 میلیون مترمکعبی مخازن سدهای استان خراسان رضوی آب دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی خاطرنشان کرد: حجم آبهای تجدیدپذیر در استان 2 میلیارد و 231 میلیون متر مکعب است، اما میزان برداشت سالانه حدود 4 میلیارد متر مکعب و 2 برابر ظرفیت برداشت از آبخوان است که فرونشست دشت مشهد را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه برای تأمین آب مشهد در ایام پیش رو نگرانی وجود دارد، افزود: 14 طرح اضطرار تأمین آب مشهد در دست اجرا است.
نعمتنژاد ادامه داد: احداث سد شوریجه، طرح انتقال آب از هزارمسجد و انتقال پساب به غرب مشهد نیز طرحهای میانمدت در دست اجرا است.
وی در خصوص خروج سیلاب از مرز نیز گفت: در حوزه مرز با افغانستان در شهرستانهای خواف و سرخی اگر سیلاب خارج شود با ورود به رودخانه هریرود دوباره به کشور باز میگردد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در حوزه مرز در شهرستان «دراز» نیز سدهایی با هدف کنترل سیلاب احداث شده و یا در دست ساخت است.
وی تاکید کرد: شرکتهای آب منطقهای به تنهایی نمیتوانند مشکل آب استان خود را حل کنند، مصرفکننده آب همه مردم هستند و در این زمینه همراهی مردم و دستگاههای مختلف ضروری است.